Köpvillkor

 

Vi vill att du som kund ska vara nöjd när du handlar hos oss. Har du några tips på hur vi kan bli bättre så tveka inte att höra av dig till oss. Om du har några särskilda önskemål så ska vi göra vårt bästa för att tillmötesgå dem.

Frakt och leveranstid

Normalt sett så skickar vi din beställning inom 2-3 vardagar. Skulle det av någon anledning ta längre tid så kontaktar vi dig. Under sommartid så kan beställningar dröja någon dag eller två extra innan de skickas då vi är ute på marknader.

Vi skickar med posten. För att göra det så enkelt för er som möjligt att räkna ut det totala priset så har vi valt att använda oss av enhetspris oavsett vikt eller storlek:

  • Fraktkostnad inom Sverige är 20 kronor per beställning. Alla ordrar inom Sverige som är över 800 kronor är fraktfria.
  • Till länder inom EU samt Norge och Åland är frakten 45 kronor per beställning.
  • Till länder utanför EU kostar frakten 70 kronor per beställning.

Ångerrätt

När du handlar från vår webshop gäller ångerrätten enligt distans- och hemförsäljningslagen. Distanshandelslagen ger dig rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar. Kontakta oss innan du skickar tillbaka en vara på rinda@historiskafynd.se Returfrakten får du som kund betala. Presentkort återköps inte.

Fel eller skadad vara

Återbetalas eller ersätts givetvis till fullo! Kontakta oss innan du skickar tillbaka varan på rinda@historiskafynd.se

Restnotering

Är någon vara slut förbehåller vi oss rätten att restnotera alternativt stryka den från ordern om inte leverans kan ske inom rimlig tid. Vi skickar givetvis restordrar fraktfritt.

Betalning

Som betalningslösning kan du välja mellan Payson och PayPal för att därigenom kunna betala oss via ett kreditkort, en direktbetalning från din bank eller från ditt PayPal-konto. Allt görs enkelt och säkert i samband med beställning

Betalning via Payson är enkelt och effektivt, och du behöver inget Paysonkonto. Payson samarbetar med VISA, MasterCard samt alla svenska banker som erbjuder direktbetalningar, Swedbank, Handelsbanken, SEB och Nordea. Du kan välja att betala med VISA eller MasterCard, göra en direktbetalning från ditt bankkonto eller att med ett Paysonkonto föra över pengar. Du kan även betala med faktura. Betalningsvillkor är 14 dagar och fakturan skickas separat från payson med e-post till den e-postadress du anger vid köptillfället. För att kunna beställa mot faktura måste du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som görs vid köpet. En fakturaavgift på 20 kr tillkommer. Payson håller höga säkerhetskrav och är PCI-certifierade av Trustwave som är en internationell organisation för säker e-handel. All trafik krypteras genom SSL 128 bitar och alla kortöverföringar bygger på bankernas så kallade 3D-secure teknik.

 

Du kan även betala med ditt PayPalkonto eller med VISA eller MasterCard som gäst via PayPal. Betalning via PayPal är säkert och bekvämt utan att du lämnar några uppgifter till oss om ditt betal- eller kreditkort.

Angående fakturering för företag, kontakta oss på rinda@historiskafynd.se

Moms

25% moms ingår i priset för alla länder inom EU:s mervärdesskatteområde. För kunder i länder utanför EU:s mervärdesskatteområde, t.ex. USA, Norge, Åland så drar vi av den svenska momsen. Istället får kunden betala eventuella tullavgifter och moms i respektive land. För kunder från Åland så gäller det att registrera sig som boende på Åland, och inte Finland, vid val av land för att det tekniska ska fungera rätt.


Nordens Historiska Fynd © 2018